Links

Op deze pagina vind je verwijzingen naar gerelateerde projecten en websites met meer informatie over het (vakdidactisch) veld van Levensbeschouwing en Religie.

VDLG

De Vereniging van Docenten Levensbeschouwing en Godsdienst is de vakvereniging voor docenten Levensbeschouwing en Godsdienst, lerarenopleiders en vakdidactici. VDLG geeft ook samen met Verus het tijdschrift Narthex uit: een godsdienstpedagogisch tijdschrift voor levensbeschouwing en educatie.


LERVO

Het Expertisecentrum Levensbeschouwing en Religie in het Voortgezet Onderwijs houdt zich bezig met het ontwikkelen van een landelijk kerncurriculum voor het vakgebied L&R voor alle VO-scholen. Bij het kerncurriculum ontwikkelt LERVO samen met docenten en opleiders een nieuwe, perspectiefgerichte vakdidactiek. LERVO organiseert verder professionaliseringsactiviteiten, mengt zich in het maatschappelijk debat over het belang van levensbeschouwelijke educatie en adviseert het SLO over de rol van L&R in de herziene kerndoelen.


Verus

De Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs is een besturenorganisatie. Verus houdt zich onder andere bezig met het thema schoolidentiteit en met levensbeschouwelijk onderwijs en burgerschap. Verus publiceert daartoe handreikingen voor scholen, organiseert inspiratiedagen en is actief in het maatschappelijk debat over levensbeschouwing, ethiek, burgerschap en onderwijs.